Jeugdtornooien dit weekend, helpende handen
jeugdcel @ 27.04.2017

 

Dit weekend zijn er wederom jeugdtornooien

Vrijdag 28 april vanaf 18u45: U17

Zaterdagnamiddag 29 april vanaf 13u30: U8

Maandagvoormiddag 1 mei vanaf 9u30: U12

Maandagnamiddag 1 mei vanaf 13u: U13 (11x11)

Wie nog een handje wil helpen gelieve een sms (0476668770) te sturen of een mailtje (erik.conings@telenet.be)

AlverbergParking vrijdag bezet door Basket!!!
jeugdcel @ 27.04.2017

Belangrijk bericht!!!


Wederom wegens basketbalwedstrijd zal er geen parking beschikbaar zijn aan inkom Alverberg morgen vrijdag 27/4.

Zowel voor de deelnemers aan het scholierentornooi als de beloftenwedstrijd voorzien we aan andere inkom.


Gelieve via de hoofdingang binnen te komen.


Met sportieve groet!
Sporting Hasselt

Jeugdtrainers 2017-2018
Jeugdcel @ 25.04.2017

 

De jeugdwerking heeft haar huiswerk reeds vroeg kunnen afwerken wat betreft het trainerskorps voor de elitewerking van volgend seizoen. De provinciale ploegen volgen nu snel, de samenwerking met Herk Sport wordt vervolgd doch krijgt volgend seizoen ook een sportief-inhoudelijke invulling. De jeugdwerking en de club investeren bovendien in techniektraining en fysical training door bijkomende specialisten!

Op donderdag 4 mei 2017 leggen de trainers in hun eerste samenkomst de grondvesten voor een uitgebalanceerd jeugdopleidingsplan. Voor de coördinatoren wordt nog een gesprek gepland met het bestuur om de functiebeschrijving te toetsen. Alain Hermans zal de algemene sportieve coördinatie op zich nemen.  

Vrijdagen 12 en 26 mei volgen de pasdagen in Hasselt. De pasdagen in Herk worden nog bevestigd.

Vrijdagen 2 en 9 juni zijn dan de kennismakingsmomenten met de trainers per leeftijdsreeks.

EEN OVERZICHT

Beloften: Johan Driesen

U19: Koen Aerts

U17: Lucien Von Schomberg

U16:  Johan Vandenhoudt

U15: Jos Geukens

U14: Dennisz Theunisz en Jordy Hermans

U13: Martin Torcal

U12: Erwin Van de Beek en Jurgen Neuts

U11: Joost Vrancken en Gaetan Kabangu

U10: Laurens Ernots en Dennisz Theunis

U9: Michael en Joachim Janssens + 1 aan te duiden

U8: Charlotte Dedooy en Niels Houben

U7: Steve Vanhaeren en Robin Vandijck

U6: Lisann Pentilla

Keeperstrainer: Jan Lommelen

Techniektrainers: Dennisz Theunisz, Sander Conings, Laurens Ernots

Fysical trainers: Gert Bosmans, Freddy Vos, Werner Vreys

Stabilisatietrainer: Steven Ranson

Geruchten geruchten...
jeugdcel @ 29.04.2017

Aan alle spelers en ouders

Er gaan in onze jeugdwerking geruchten de ronde die trouwens versterkt worden door andere clubs dat onze jeugdwerking geen aanvraag tot het interprovinciaal label zou aangevraagd hebben.

Formeel willen we die lasterpraat tegenspreken en verduidelijken:

*Indien onze eerste ploeg (en daar gaan we zeker van uit) het behoud verzekert dan speelt onze jeugdwerking het volgend seizoen uiteraard in de jeugdreeksen van de 1ste amateurliga zoals dit seizoen.Ook het provinciale label is aangevraagd in combinatie met deze "elite" jeugdwerking.

*Indien onze eerste ploeg het behoud niet kan verzekeren dan zal onze aanvraag voor interprovinciaal te spelen bevestigd worden gezien we in 2016 met positief gevolg de Double Passaudit hebben doorstaan. Dit is reglementair zo voorzien én onze aanvraag is tijdig vertrokken.

Dat andere clubs op deze wijze onze jeugdwerking in diskrediet willen brengen laten we voor hun rekening. Ouders en spelers met vragen en twijfels wenden zich best naar erik.conings@telenet.be

Nu, de trainersinvulling is volop bezig en bevat een resem van positieve verrassingen die we in een ouderavond kortelings zullen toelichten. Dit naast de andere projecten (nieuwbouw aan B-veld, opmaak hob-units, kunstgras (met zeker veilige korrel!!!) Op korte tijd heeft het nieuwe bestuur een sterke focus willen leggen op onze jeugdopleiding na een gerichte doorlichting en die trein gaan velen niet willen missen.

Sporting groeit verder, spring mee op de trein!

Open brief: SAMEN STERK!
jeugdcel @ 04.04.2017

Aan de ouders en de jeugdspelers van Sporting Hasselt

 

 

Beste ouders, jeugdspelers,

 

Onze club Sporting Hasselt heeft dit seizoen een aanpassingsperiode gekend in de 1ste amateurliga. Toch is het vernieuwde bestuur reeds volop bezig met de voorbereiding voor volgend seizoen en staan een aantal projecten op stapel die een absolute meerwaarde betekenen voor onze club en voor onze jeugdwerking. 

 

- Plannen voor een nieuwe accommodatie over de volle breedte van het plein tussen de jeugdvelden te Hasselt en het A-veld. Deze plannen kunnen reeds ingekeken worden in Plein 6 en we verwachten nog in 2017 te starten. Ga snel kijken!

 

- De afwerking van de hob-units is meermaals aangekondigd doch krijgt nu een concrete uitvoering met extra doucheruimtes en kleedkamers. Budget is beschikbaar!

 

- Topper! Het perspectief van een kunstgrasveld krijgt eindelijk gestalte en zal absolute meerwaarde bieden aan onze jeugdopleiding.

 

- Een versnelde doorlichting (met objectieve mede-doorlichter en T2 Frans Meeuwens) om bij te sturen en te verbeteren: we willen groeien en terug een jeugdwerking  worden met een positieve uitstraling en een herkenbaar opleidingskarakter. De samenwerking met onze vrienden van Herk Sport wordt eerdaags besproken naar optimalisering.

 

Om deze plannen te helpen realiseren heeft onze club een breder draagvlak nodig en willen wij beroep doen op ieders medewerking. Wij starten reeds de zoektocht naar bijkomende vrijwilligers die binnen de club én de jeugdwerking actief hun steen bijdragen. Ook de jeugdsponsoring willen we verder activeren en zo de jeugdwerking een extra boost geven. Geef daarom uw coördinaten door aan Erik Conings (0476668770) of Gert Surkyn (0488/570199).

 

Samen maken we Sporting opnieuw groot !

 

Erik Conings                                          Bart Casters
Jeugdcoördinator                                   Voorzitter